Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، در بخشی از بیانیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های استان با بیان این‌که هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید «پیوست عدالت» داشته باشد، آمده: چندروز پیش روز دانشجو بود و ما در حالی از روز دانشجو فاصله می‌گیریم که در آن جلسه مشخص شد جنبش دانشجویی با همه تنوع سلیقه های سیاسی و اجتماعی بیش از هر زمان دیگری دغدغه عدالت خواهی و حمایت از مردم محروم را دارا می‌باشد و در زمینه‌ی تحقق عدالت اجتماعی با احدی شوخی ندارد کما اینکه این جنبش در راه مبارزه با استکبار خارجی و استبداد داخلی شهدا و شخصیت های بسیاری را تقدیم نموده است، اما هرگز از موضع عدالتخواهانه خود کوتاه نیامده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ادامه این بیانیه قید شده: در طی ساعات اولیه‌ روز ۲۰ آذر ماه اخباری شنیده شد مبنی بر اینکه شورای محترم شهر اردکان تمام جلسات خود را تا اطلاع ثانوی تعطیل نموده و حتی شنیده‌هایی مبنی بر حمایت امام جمعه محترم اردکان و نماینده‌ی مردم شریف اردکان از این تصمیم هم به گوش رسید که لازم به تحقیق بیشتر است اما علت این همه هیاهو چه بود؟ 

طبق شنیده‌ها استاندار یزد قصد دارند ۲۱ آذر ماه کلنگ ایجاد یک پهنه‌ی صنعتی را در منطقه ی محروم و مستضعف نشین خرانق به زمین بکوبند و ظاهرا اعتراض‌ها با دو کلید واژه پیگیری میشود یکی بحث دیده نشدن مسائل محیط زیستی و دیگری عدم هماهنگی با مسئولین شهرستان و استان، خب با توجه به همین مساله‌ی گفته شده شاید بد نباشد اگر چند خطی نیز موضع جنبش دانشجویی استان پیرامون این مساله را از نظر بگذرانیم.

همانگونه که همگان مطلع‌اند طی سالیان متمادی سرمایه گذاری های سنگینی در بخش صنعت و معدن استان یزد صورت گرفته است ابرپروژه‌هایی نظیر طرح های توسعه‌ای معدن چادرملو و زنجیره ی تولید فولاد ، صدها کارخانه ی کاشی‌، نساجی و ده‌ها کارخانه و بنگاه بزرگ و کوچک اقتصادی در قالب شهرک های صنعتی صورت گرفته است که بعضی از این بنگاه‌های اقتصادی فقط در یک سال بیش از ۱۷/۵۰۰ میلیارد تومان سود خالص داشته اند! 

و همچنین لازم به یاداوری نیست که بعد از انقلاب افزایش خدمات‌رسانی‌های بسیاری در زمینه‌ی پروژه های گاز‌، آب و برق رسانی و مخابرات و مجموعه‌ی راه سازی‌ها و گسترش خدمات بهداشتی و آموزشی در کشور و استان یزد صورت گرفته است اما متاسفانه این رویکرد توسعه‌ای چون پیوست عدالت خواهی و جامعه شناختی نداشته است گاها در موارد بسیار زیادی حجم انبوهی از پروژه‌ها که سرمایه‌گذاری‌ها نصیب یک بخش کوچک از استان شده است و قسمت های بسیاری از مناطق محروم استان عملا هیچ عایدی‌ای از این مواهب نداشته‌اند و مردم محروم و مستضعف‌اند یا مجبور به مهاجرت شده‌اند و یا با فقر و عدم توسعه یافتگی دست و پنجه نرم میکنند در حالی که این مردم ولی نعمتان انقلاب‌اند.

این بیانیه در ادامه افزود: این فرایند معیوب عملا باعث ایجاد و تشدید گسل‌های وسیع اقتصادی و اجتماعی فی مابین مناطق مختلف استان شده است. به نحوی که در بعضی مناطق از بس که کارخانه و کارگاه و ابرپروژ‌ه‌های مختلف معدنی و فولادی وصنعتی در یک محیط محدود اجرا شده است از شدت الودگی هوا مردم شریف آن مناطق نفس نمیتوانند بکشند و در بعضی دیگر از مناطق استان اصلا نمیشود باور کرد که انها هم‌جزیی از استان فول صنعتی یزد هستند و فقط پاکی هواست که موج میزند در بین همه ی فقر و تورم و نداری‌ای که نصیبشان شده است! و بد تر از شکاف‌های بین شهرستانی شکاف‌های درون شهرشتانی است که دل هر دلسوزی را به درد می‌آورد و این مساله ریشه در عدم توجه به بحث تحقق عدالت اجتماعی در طرح ریزی برنامه‌های توسعه‌ای استان و نفوذ چند ده ساله مسئولین اهل یک یا چند شهرستان خاص در استان و تشکیل باندهای قدرت و ثروت منبعث از آن دارد. 

اگر از یک سو با انباشت سرمایه و صنعت و کارخانه و اشتغال مواجه‌ایم و در سوی دیگر با برهوت سرمایه‌گذاری و بی‌توجهی و تورم و بیکاری و فقر این مساله عادی نیست و حتما برای در هم شکستن آن بایستی اندیشه‌ای کرد. 

دانشجویان انجمن های اسلامی دانشگاه های استان یزد تأکید کردند: مگر می‌شود پذیرفت در یک سو بنگاههای صنعتی و اقتصادی با سودهای چند ده هزارمیلیارد تومانی انباشته شود و از سوی دیگر بخشی در همان شهرستان حتی یک کارخانه ی متوسط و حتی لوله کشی گاز نداشته باشد و این امر را طبیعی دانست؟! بله خرانق را میگوییم و ده ها منطقه‌ی مثل آن!

حال اما سوالی که پیش میاید این است که فریادهایی که امروز و بنا بر مدعای زیرپا گذاشته شدن اصول محیط زیستی و عدم هماهنگی‌های استانی و شهرستانی بلند میشود و انشالله از سرخیرخواهی هم باشد در هیچ کدام از زمان‌های دیگر و وقتی که کلنگ ده‌ها و صدها پروژه و ابرپروژه در دشت یزد اردکان به زمین زده می‌شد نوایی برای اعتراض به شرایط محیط زیستی و هماهنگی‌های لازم نداشت؟!

آیا به یکباره و با روی کار آمدن دولت جدید و رویکرد توجه به مناطق محروم این صداها بلند شد؟! 

دانشجویان استان یزد در بخش دیگری از این بیانیه آوردند: ما به عنوان جنبش دانشجویی دردمند و انقلابی استان بنای ورود به حاشیه ها را نداشتیم و آن را سم مدیریت کلان استان میدانیم اما واقعیت آن است که روحیه‌ی عدالتخواهی جنبش دانشجویی مانع از آن شد که این چند خط را ننویسیم؛ 

لذا در همین جا اعلام می‌کنیم که جنبش دانشجویی استان یزد از اجرایی شدن هرگونه پروژه و طرحی که دارای پیوست عدالت خواهی و کار کارشناسی باشد و به کاهش ضریب جینی وحشتناک استان و کاهش فاصله‌ی مناطق کمتر توسعه‌یافته‌ی استان با مناطق بهره‌مند استان بینجامد و به افزایش خدمات‌رسانی به مناطق و مردم مستضعف و محروم ختم شود، حمایت تمام قد می‌نماید و حمایت ما از اجرایی شدن پروژه ی پهنه‌ی صنعتی خرانق که توسط استاندار محترم کلنگ زده خواهد شد نیز در همین راستا میباشد. 

و البته لازم به ذکر است که پروژه  خرانق یک نمونه است و اصل بحث بر سر این است که هرکدام از مسیولین اجرایی و تقنینی استان مادامی که طرح و پروژه را مبتنی بر کارکارشناسی و با پیوست عدالت خواهی عملیاتی نمایند مورد حمایت این جنبش قرار خواهند گرفت و بدیهی است که در صورت تخطی از این مرام و رویه نیز مورد نقد جدی جنبش دانشجویی قرار خواهند گرفت. 

در حال حاضر ذکر این نکته ضروری است که ما ضمن دعوت مخالفان این طرح به دور از هیاهوی رسانه‌ای و سیاسی از آنها در خواست میکنیم که هرگونه استدلال و مدارک خود پیرامون اشتباه بودن این تصمیم را در اختیار جنبش دانشجویی و مسئولین ارشد اجرایی استان و رسانه‌های مستقل قرار دهند تا مورد توجه و بررسی قرار گیرد وگرنه برداشت کلی افکار عمومی این است که این همه هیاهو برای چیست؟ ایا منافعی در خطر قرار گرفته است؟ البته که انشالله این‌چنین نیست و همه‌ی آقایان دلسوز و انقلابی و عدالتخواه‌اند! 

و اما نهایتا باید اعلام نماییم که خرانق که یک‌نمونه است اما ما با رویکرد عدالتخواهانه و مردم دوستانه و محرومیت زدایی و تحول‌خواهی استاندار یزد مادامی که به اصول امامین انقلاب و تحقق عدالت اجتماعی پایبند باشد موافق‌ایم و این رویکرد شدیدا استحقاق حمایت جنبش دانشجویی را دارا میباشد آن هم از باب حمایت از مردم محروم و مستضعف و ولی نعمتان اصلی انقلاب حتی اگر این مردم محروم نه رای چندانی در انتخابات‌ها داشته باشند نه نفوذ سیاسی‌ در مدیریت شهرستان و استان داشته باشند اما حقوق بر زمین مانده‌ی انها برگردن همه‌ی مسئولین استان میباشد. 

مادامی که استاندار یزد عدالت خواه باشد از آن حمایت می‌کنیم

ما بار دیگر نیز اعلام می‌کنیم از این رویکرد مدیریت استان در هر پروژه و طرح دیگری(‌از مسکن سازی تا اجرای پروژه های خدماتی و صنعتی و انتصابات مدیریتی)  نیز که به تحقق امر مقدس عدالت در فضای اقتصادی و سیاسی استان کمک کند مادامی که خود استاندار نیز به این مرام پایبند باشد حمایت جدی خواهیم نمود و از همه ی تشکلها و نهاد های دانشجویی و دانشگاهی و مردم نهاد نیز میخواهیم که به این پویش حمایت از رویکرد عدالتخواهانه‌ی مدیریتی استان بپیوندند.

دانشجویان در پایان بیانه خود تأکید کردند: در انتها ذکر این جمله از علی ع فصل الخطاب است: خدایا تو میدانی که ما نه به دنبال متاع دنیا بودیم و نه رغبتی به قدرت داشتیم فقط میخواستیم اصلاح و آبادانی را در شهرهایت بگسترانیم و حقوق مردم ستم دیده‌ات را باز ستانیم.

انتهای پیام/الف

منبع: فارس

کلیدواژه: یزد دانشجویان مناطق محروم اردکان استان یزد خبرگزاری فارس بیانیه خرانق مهران فاطمی استاندار یزد دولت مردمی توسعه اقتصادی تعطیلی شورای شهر جنبش دانشجویی عدالت خواهی پیوست عدالت مردم محروم استان یزد پروژه ها ی صنعتی ی استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید

دبیر ستاد حقوق بشر ایران از سرکوب خشونت‌آمیز تجمعات دانشجویی در آمریکا انتقاد کرد و خواستار محکومیت آن از سوی کمیساری عالی حقوق بشر سازمان ملل شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی؛ معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نامه‌ای به "ولکر تورک" کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشت: همانطور که مطلع هستید اندیشمندان، نخبگان، اساتید و دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های آمریکا که از حمایت‌های کورکورانه زمامداران کاخ سفید از رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند، شخصاً به صحنه آمده و با برپایی تجمعات گسترده و به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن به جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و نقض‌های جدی و فاحش حقوق بشر در غزه و حمایت‌های همه‌جانبه دولتمردانشان از این جنایات، اعتراض می‌کنند.

وی در ادامه توجه کمیسرعالی حقوق بشر را به گسترش سریع اعتراضات به تمامی دانشگاه‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی جلب کرد و افزود: امواج بلند اعتراضات دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و ... را در برگرفته است، به سایر کشورهای غربی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، استرالیا و ... نیز رسیده و اینک شعارهای اعتراضی "نه به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه"، "فلسطین آزاد"، "آتش‌بس فوری"، "نه به تسلیح، حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه غزه" از نیویورک تا پاریس، از لندن تا برلین و از ملبورن تا اُتاوا، طنین‌انداز شده و به گوش می‌رسد.

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، خواسته‌های مشخص و صریحی را مبنی بر "برقرای آتش‌بس دائمی در غزه"، "قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل"، "پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی و سایر شرکت‌هایی که از جنگ سود می‌برند" و "عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند" مطرح کرده و به مدنی‌ترین شکل ممکن با برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز در محیط دانشگاه‌ها، خواستار پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری و شنیده شدن خواسته‌هایشان توسط رؤسای دانشگاه ها و مقامات دولت آمریکا شده‌اند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در ادامه این نامه ضمن ابراز تأسف از حمایت‌های آمریکا از جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل، گفت: متأسفانه، دولت آمریکا که از زمان شروع تهاجم کور و همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه در کنار این رژیم ایستاده و ضمن حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی همه‌جانبه، از ظرفیت‌های سیاسی و مالی و رسانه‌ای خود برای سرپوش نهادن بر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و به بُن‌بست کشاندن ابتکارات و تلاش‌های بین‌المللی برای دست‌یابی به آتش‌بس فوری استفاده کرده است، به جای شنیدن نصایح و ندای اعتراض اساتید و دانشجویان، به شدیدترین وجه ممکن با این اعتراضات مسالمت‌آمیز برخورد کرده و با توسل به زور افراطی سعی در سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان داشته است؛ پاسخی که توسط دیگر دولت‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی از جمله فرانسه و انگلیس و آلمان نیز اتخاذ شده و به وضوح، مبیّن دروغین و متزورانه بودن ادعاهای کشورهای غربی در زمینه آزادی بیان و حقوق بشر است.

وی همچنین تأکید کرد: بدون شک، سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و دیگر دولت‌های غربی در امتداد سیاست حمایت علنی آنان از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی قرار داشته و موجب تشویق این رژیم به ادامه جنگ‌افروزی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد.

غریب‌آبادی یادآور شد: تلاش برای سرکوب و خفه کردن صدای اساتید و دانشجویان معترض و ارعاب آنان از حمله از طریق بازداشت خودسرانه، اخراج و محرومیت از کار و تحصیل و امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها، در تضاد آشکار با تعهدات این کشورها در تضمین آزادی بیان، آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز، منع بازداشت خودسرانه و تضمین حق بر آموزش و ... تحت معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قرار دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه اذعان کرد: بدیهی است در شرایطی که اعتراضات دانشجویی موجی از خوشحالی و امید نسبت به آینده حقوق بشر و روحیه عدالت جویی جوانان و دانشجویان در آمریکا و کشورهای غربی را ایجاد کرده و اهرم فشاری برای جلوگیری از کشتار بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه محسوب می‌شود، سکوت و انفعال سازوکارها و نهادهای حقوق بشری ضمن اینکه به ترغیب رژیم‌های ناقض حقوق بشر غربی به ویژه آمریکا در سرکوب بیشتر جنبش‌های دانشجویی منجر می‌شود، رژیم صهیونیستی را برای ادامه نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنابت جنگی و نقض فاحش و جدی حقوق بشر در غزه گستاخ‌تر خواهد کرد.

در پایان این نامه آمده است: در این چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت کامل از جنبش‌های اعتراضی دانشجویی در آمریکا و سایر کشورهای غربی، از جنابعالی به عنوان عالی‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد انتظار دارد تا به صورت حرفه‌ای و غیرگزینشی به وظایف خود عمل کرده و ضمن محکوم کردن و ابراز انزجار از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، به صورت همدلانه و جدی اهداف این جنبش‌های اعتراضی مبنی بر "پیگیری فوری آتش بس در غزه و پایان دادن به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه" و "پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات" را در دستور کار قرار داده و ترتیبات و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری را در راستای دست‌یابی به این اهداف هدایت، ترغیب و تشویق کنید. افکار عمومی منتظر واکنش مناسب و اقدامات فوری شما می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان
  • حمایت مردم گیلان از جنبش‌های دانشجویی در امریکا و اروپا
  • بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده دستگیر شدند
  • دانشگاهیان تهران در حمایت از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی چه گفتند؟
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای سبزوار در حمایت از اقدام جنبش دانشجویی در دانشگاه‌های امریکا
  • عکس/ جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در پاریس
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است