Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@00:10:50 GMT

چرا رشته ریاضی در برخی دبیرستان‌های کشور تعطیل شد؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۵۶۶۴

چرا رشته ریاضی در برخی دبیرستان‌های کشور تعطیل شد؟

فرارو- رشته ریاضی از برخی دبیرستان‌های کشور حذف شده است. موضوعی که به شکل رسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش تایید شده است. مسئولان این وزارتخانه علت این حذف را افزایش گرایش دانش آموزان به رشته تجربی اعلام کرده اند.

به گزارش فرارو، تقاضا برای انتخاب رشته ریاضی در میان دانش آموزان ایرانی کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاهش تقاضا باعث شده تا تنها ۱۴ درصد دانش آموزان در رشته ریاضی تحصیل کنند.

کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش معتقد است که دانش آموزان براساس هیجانات به سمت انتخاب رشته تجربی می‌روند. برای همین با افزایش داوطلبان این رشته مواجه شده اند.

او گفته که در معاونت متبوع اش قصد دارند که سهم دانش آموزان رشته ریاضی را افزایش دهند. کاظمی برای تحقق چنین اقدامی، محدودسازی پذیرش در علوم تجربی را پیشنهاد داده است.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش بر این عقیده اند که علوم پایه زیرساخت هر کشوری است و اگر برنامه‌ریزی نداشته باشند، در تربیت نیروی متخصص کشور با مشکل مواجه می‌شود.

چرا گرایش به رشته ریاضی و فیزیک کم شده است؟

گرچه مسئولان وزارت آموزش و پرورش مقصر کاهش گرایش به رشته ریاضی و فیزیک را رفتار‌های هیجانی عنوان می‌کنند. اما این مسئله دلایل بنیادین دیگری دارد که از نگاه سیاستگذاران آموزش دور مانده است.

اما پیش از اینکه به این مسئله بپردازیم ابتدا بهتر است نگاهی به آمار‌های شرکت کنندگان کنکور ۱۴۰۱ و ۱۳۹۱ در رشته مختلف بیندازیم. آمار ثبت نام کنندگان در کنکور سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که تنها ۱۰ درصد دانش آموزان خود را برای کنکور ریاضی آماده می‌کنند. این عدد برای رشته تجربی ۳۹ درصد، برای رشته علوم انسانی ۲۸ درصد، برای  هنر ۱۱ درصد و برای رشته زبان ۱۳ درصد است.

این در حالی است که ده سال قبل ۲۵ درصد دانش آموزان در کنکور ریاضی، ۴۲ درصد در رشته تجربی و ۳۱ درصد در رشته علوم انسانی ثبت‌نام کرده بودند. در این میان تنها حدود ۳ درصد در رشته‌های هنر و زبان شرکت کردند.

حالا سوال اینجاست که چه اتفاقی در این ده سال رخ داده که آمار‌ها کاهش ۱۵ درصدی را در رشته ریاضی و فیزیک نشان می‌دهند.

برای پاسخ به این سوال می‌توان به هشدار اولیه‌ای که سرپرست وقت معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در آبان سال نود و هفت داده بود، برگردیم. عبدالرسول عمادی آن زمان علت بنیادین کاهش گرایش به این رشته استراتژیک را عدم تضمین اشتغال نهایی فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی و ریاضی عنوان کرده بود.

در واقع در طول یک دهه اخیر زمینه اشتغال برای فارغ التحصیلان رشته‌های دانشگاهی علوم تجربی همچون شاخه پزشکی بیشتر فراهم شده است. علت هم کمبودی است که همواره در سیستم درمانی کشور وجود داشته است. اما در طرف مقابل فضای توسعه صنعتی  واقتصادی کشور با چالش‌هایی در یک دهه اخیر مواجه بوده است.

علت دیگری که مطرح است حجم بالای محتوا و کار بیشتری است که دروس رشته ریاضی نیاز دارند. این مسئله در طول سال‌های اخیر باعث شده تا ترس در میان دانش آموزان غالب شود. اما پیش تر، چون زمینه اشتغال فراهم بود، دانش آموزان این ترس و رنج و سختی را به جان می‌خریدند.

علاوه بر این مسئولان سابق وزارت آموزش و پرورش معتقدند بودند که در برخی مناطق چونداوطلب ریاضی کم است، به حدنصاب نمی‌رسد و کلاس تشکیل نمی‌شود؛ بنابراین دانش آموزان مجبور هستند که به سمت رشته‌های پرطرفدار بروند.

برای نجات آینده مهندسی چه باید کرد؟

برای بهبود وضعیت فعلی رشته ریاضی و فیزیک، راهکار‌ها را باید در علل جستجو کرد. در واقع اولین اقدام باید از سوی وزارت آموزش و پرورش انجام شود و کلاس‌های کم تعداد ریاضی و فیزیک که به حد نصاب مدنظرشان نمی‌رسد را تشکیل دهند.

در گام دوم نیز به نظر می‌رسد که باید  تجدید نظری در محتوای کتب ریاضی و شیوه آموزش در این رشته صورت پذیرد.

اما مهم‌ترین گام، بهبود زیرساخت‌ها و وضعیت اقتصادی کشور است تا فضا برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته‌های فنی و مهندسی فراهم شود. گام بسیار مهمی که نیاز به تصمیم گیری حاکمیتی دارد و باید در سطوح بالاتر پیگیری شود. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که می‌توان به نجات آینده مهندسی در کشور امیدوار بود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: رشته ریاضی وزارت آموزش و پرورش رشته ریاضی و فیزیک دانش آموزان رشته تجربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان

اسماعیل کوهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: مسابقات ورزشی مدارس استعدادهای درخشان استان کردستان در شهر سنندج برگزار می‌شود.

رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه دانش‌آموزان در چهار رشته ورزشی به رقابت می‌پردازند، گفت: این مسابقات در رشته‌های ورزشی فوتسال، شطرنج و تنیس روی میز و والیبال برگزار می‌شود.

وی افزود: در رشته‌های فوتسال، شطرنج و تنیس روی میز دانش‌آموزان دختر و پسر شرکت دارند اما رقابت در رشته والیبال ویژه دختران دانش‌آموز مدارس استعدادهای درخشان استان کردستان است.

کوهی خاطرنشان کرد: این دوره مسابقات ورزشی از تاریخ یازدهم الی چهاردهم اردیبهشت ماه به میزبانی اداره‌کل آموزش و پرورش کردستان در سنندج برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این مسابقات تعداد ۲۸۵ نفر از دانش آموزان برگزیده مسابقات شهرستانی مدارس سمپاد حضور دارند، گفت: این مسابقات در چهار سالن ورزشی اوراز، شهید احمدپناه، استقلال و هنرستان تندرستی پسران به رقابت خواهند پرداخت.

رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش و پرورش کردستان عنوان کرد: مسابقات فوتسال دختران برای اولین بار است بین دانش‌آموزان سمپاد کشور به صورت آزمایشی و در مدارس سمپاد استان کردستان برگزار خواهد شد.

کوهی افزود: برگزاری این دوره مسابقات ورزشی در مدارس استعداد درخشان سبب ایجاد شور و هیجان در بین دانش‌آموزان این مدارس شده است.

کد خبر 6088486

دیگر خبرها

  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز